За нас

Добре дошли в „Произведено във фермата!“

Представяме ви ферми и малки производители, които правят автентични храни от натурални продукти и по традиционни български рецепти:  сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Всички фермери и производители са регистрирани по министерската Наредба 26 за преработка във фермата и преки продажби. Мнозина от тях са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Има имного био производители. Познавате ги от  изложения и фестивали в страната, от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, както и на Седмичния  фестивал всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите в София.

Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

На два пъти Фестивалът получи подкрепа от Столична община по линия на Програма Европа,  а през 2019 бе отличен с награда „Европа“ на Столична община в категорията за проект, допринесъл за социализиране на градски пространства.

От този сайт можете да научавате и повече за предстоящи събития и местата, откъдете можете да си купите от вкусните и автентични храни на „Произведено във фермата“, както и да се срещнете лично с техните производители.

Отворени сме към нови участници: търсим фермерски и занаятчийски храни, произведени в райони на България със чиста запазена природа. Предимство даваме на био сертифицирани храни.