Гормоли ООД

Представител: Гормоли ООД

Адрес: Плевен, ул. Панайот Волов 4а
Тел. 0888424244

Имейл: info@gourmoli.com
Интернет страница: www.gourmoli.com
Фейсбук: @ gourmoli

Гормоли ЕООД започва своя проект за студено пресоване на орехови ядки в началото на 2019 година. В екипа по разработването му участват трето поколение френски технолози, които предават опита и технологията на своите прадеди от региона на Дордон, Франция. От 1803 г. датира началото на това гастрономическо откритие и чак два века по-късно бива преоткрито в България.

Прави се ръчно. Студено пресованите орехови ядки на дъбова преса и последваща естествена филтрация (лен) придава на маслото неповторим вкус и най-важното: запазва всички аминокиселини, витамини и полезни вещества, защото не докосва метал и няма процеси по окисляване. Био ореховото масло може да се използва, както за овкусяване на салати и ястия, така и за козметични процедури.

От оставащия продукт на пресованите ядки (орехово кюспе) Гормоли правят био орехово брашно: също ръчно, на каменна мелница, но този път по стара българска технология!

Ореховото брашно повишава хранителната стойност на продуктите, към които се добавя – ястия, хляб, бисквити и други печива, супи, салати, зърнени храни, сосове, протеинови смутита, кисело мляко и други. Подходящо е и за директна консумация. В козметиката може да се добавя към маски за коса или пилинг за лице.

 

Продукти

Био орехи ядки, орехово масло и орехово брашно

 Продукцията на Гормоли ООД можете да намерите в магазини Фантастико, Млекарници Добрев, Магазини ZOYA, Магазин „Да Хапна“, Пазар Ситняково – ВЕЛИИ, Ж.к. Стрелбище – Алекс плод,  Хранителен Комплекс Център Пловдив, Магазин Био Бургас, Магазин Месомания – Плевен.

И разбира се, на Фермерския фестивал „Произведено във фермата“!

 

 

Сподели: