Ферма Тета Рума

Ферма Тета Рума

За контакти: helan910806itf@gmail.com

Телефони:
Елена Самарджиева – 0885 602271

Георги Самарджиев – 0887 807084

Ферма Тета Рума е създадена през 2016 год. Стопанството се намира се в с. Горна Брезница, община Кресна, област Благоевград. Създадено е от Румяна и Георги Самарджиеви и е кръстено Румяна, тъй като преди време всички племенници и деца в Кресна са ѝ казвали с прозвището – тетче, тето и т.н. След доста чудене как да е името на стопанството, собствениците решават, че ще си носи просто нейното име със спомен от миналите години.   

 Стопанството е семейно и в него са включени всички негови членове  На фермерските пазари може да се запознаете с  дъщерята- Елена Самарджиева, която организира продажбите на продукцията.

Обработват се 10 дка земя, от които 1,200дк. са оранжерии. Традицията и климатът в района позволяват ранната пролет да се започва с ранни картофи, които се засаждат февруари, а на пазара се предлагат през месец май.

След това семейството сади около 3,500 дка краставици 1,500дка тиквички, зелен боб.

Стопанството има и  доста овощни дървета, от който преобладават праскови, кайсии, смокини, райски ябълки, череши и др.

Отглеждат пресен кромид, пресен чесън, копър и магданоз.   

Наторяването е само с оборска тор,     а напояването е от реката, в която  се вливат много  минерални извори, а почвено – климатичните условия са прекрасни за отглеждане чисти плодове и зеленчуци. 

 

Сподели: