ЗП Петър Петров

ЗП Петър Петров
Петър Петров
с.Босилковци, общ. Бяла, Област Русе
Мобилен: 0883/555 858
E-mail: ppetrov1102@ abv.bg

Макар и учил машинно инженерство в Русе, Петър отглежда зеленчуци от 2011 година. Започнал с малка оранжерия с домати и два декара зеле. С годините ги увеличил до два декара оранжерии, два декара сини сливи, два декара зеле, около декар картоф и около декар краставици.

Всичко това правят заедно със съпругата си, по  време на беритбата на помощ идват нейните родители. „Помагат“ и двете му малки дъщерички Аника и Дария.

Преди три години отворили със съпругата си хранителен магазин в селото.

Започнал всичко на шега:  една сутрин тъщата споменала, че ако си имали една оранжерия в градината, ще могат да ядат ранни домати. Речено-сторено. Петър направил оранжерия, но се оказало, че имат домати в излишък и така започнал да продава. И постепенно оранжериите ставали десет.

Петър е и запален пчелар. Гледа пчели от 2007 година и прави  мед от липа, акация, ливаден и нещо като манов-билков“. С пчелите се захванал, когато бил 7-ми клас и работел две лета при един пчелар. Запалил се по пчелите и меда. Достигнал 140 пчелни семейства! Но не успявал с всичката работа и сега са около 90 пчелни семейства.


Продукти:
Домати, краставици, зеле, пипер, тиква, тиквички, картафи, сини сливи.

Продукцията на Петър Петров можете да намерите в Бяла, София и Русе.
И разбира се, на
Фермерския фестивал „Произведено във фермата“ всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Сподели: