Пчелни продукти ДАР

Пчелни продукти ДАР

С. Сърнево, Област Стара Загора
Интернет-страница: www.med-dar.com

Николай Червенков
e-mail: nikidar@abv.bg
мобилен телефон: 0889920294

От 1993 година Николай Червенков се занимава с производството на мед и пчелни продукти. От десет  години медът става основен поминък на Червенкови – Николай и Деяна Такиева.

Червенков има над 400 кошера, разположени  на десетина места в района на старозагорското село Сърнево. Природата там е запазена, а „пчелите са индикатор за чистота: ходят само при чистата природа“, както обяснява Николай.

Николай практикува подвижно пчеларство: пролетта кошерите са при черешовите и ябълкови градини край Ветрен, Асен и Богомилово. Ако не знаете, опрашването е една от много важните роли на пчелите за опазването на природата. И затова ако пчелите изчезнат, няма да ни има и нас. Пчелите са после са на акациева паша край селата Павел баня и Николаево (Средна гора), а край Търничене и до гара Дъбово се получава уникалният лавандулов мед.

Под марката ДАР Червенкови произвежда шест вида мед – акациев, лавандулов, билков, липов, горски букет и от магарешки бодил. Правят също пчелен клей  (прополис), пчелен прашец и пчелно млечице…

Свещите и сувенирите, които Деяна Такиева е започнала да прави ръчно от пчелен восък преди няколко години, са истински произведения на изкуството. Освен че са красиви, са и полезни за ароматотерапия: пречистват въздуха и гонят негативната енергия.

 

 

Най-новият продукт на ДАР са медените бонбони. Нарекли са ги благоДАРя, меденият еквивалент на бонбоните Merci. Наименованието на бонбоните вплита в едно благодарност и ДАР, името на продуктите на Червенкови.

От сайта на ДАР можете да поръчате меда и пчелните продукти ДАР.  Но най-добре е да си купите  пряко от Николай и Диана всяка сряда на традиционния Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ пред Министерството на  земеделието. Ще поговорите с тях и те ви насочат меда за вашия вкус.

Продукти
Шест вида мед – акациев, лавандулов, билков, липов, горски букет и от магарешки бодил.
Пчелен мед (прополис), восъчни свещи, био стимулатор, пчелен прашещ, пчелно млечице, медени бонбони.

Сподели: