Фурна Квартална

Фурна Квартална
София
ул. „Яворец“ 6
Фейсбук-страница

Ани Тодорова
Мейл: anna_todorova@gmail.com
Мобилен телефон: 0897/889130

Ани Тодорова и семейството й създали преди няколко години Фурна Квартална заради убеждението си, че „доброто здраве е преди всичко въпрос на хранене“ и за да възкресят спомена за домашните печива и живия хляб. „Фурна Квартална е създадена, за да възстанови позабравените стари вкусове и аромати – на хрупкав хляб, на бабините сладкиши и домашната топлота“, разказва Ани.

Всеки ден Фурна Квартална меси хляб по традиционния допреди десетилетия начин – с квас, без мая. Правят го с дълга ферментация, за да се получи чист, вкусен, здравословен и траен хляб. Хлябът излиза изпод ръцете на двама опитни майстори-хлебари. В хляба и печивата не добавят подобрители, овкусители и консерванти.

Фурна Квартална прави не само хляб, но дълъг списък от вкуснотии: банички, кроасани, бутерки, курабийки, козунаци, торти… Много от рецептите са на самата Ани.

„Държим всеки ден да ви изненадваме с нови, прясно изпечени сладкиши, както и златисти баници. Фурна Квартална е място за дъхави спомени. Ще се радваме да си припомним заедно най-хубавите моменти“,  разказват собствениците й.

Можете да си купите от хляба, багетите и други печива на Фурна Квартална на място при тях в кв. „Лозенец“, близо до Римската стена, както и на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“.

Продукти:
Хляб и хлебни продукти от пълнозърнесто брашно, лимец и ръж.

Сподели: