Пекарна Хляб и Здраве

Пекарна Хляб и Здраве
София
ул. Аксаков 7
ул. Й.Йовков 20 (кв. Стрелбище)

Интернет-страница
Фейсбук-страница

Мирослав Илиев
мобилен телефон: 0878 268271
мейл: iliev.m@abv.bg

От 1998 година Мирослав и Калина Илиеви са в мелничарския бизнес по семейна традиция от 20-те години на миналия век. Поели бизнеса с амбицията да развиват българските традиции в производството на чисти и натурални  брашна. По стара технология чрез смилане с камък произвеждат пълнозърнести брашна, а по съвременна – фини брашна без хранителни добавки. „Производство на безопасен, натурален и здравословен продукт за нас и децата ни е наша основна цел“, разказват те. Техни клиенти и до ден днешен са известни хлебопекарни.

Преди четири години Миро и Калина решили за затворят цикъла и самите те се захванали с хляб, като направили собствена пекарна. Правят хляб с квас с ферментация от 24 до 100 часа, което гарантира здравословност и отличен вкус на всеки хляб, който приготвят. Както Илиеви сами обясняват: хляб без мая, без  добавки, без консерванти, без набухватели!

Пекарната им предлага различни видове хляб с квас, брашна, сандвичи, пици, торти, кроасани и други сладкарски изделия, приготвени с висококачествено брашно от собствената им мелница „Братя Джамбазови“.

„Нашите изделия са ръчно приготвени на място  в нашата пекарна с внимание и уважение към хората, избрали здравословния начин на хранене“, обясняват Калина и Миро. И наистина, неслучайно са дали на пекарната си името „Хляб и здраве“.

Клиентите могат да поръчат по заявка хляб, погачи, пици, сладки, торти и козунаци на място или на телефона на пекарната. И разбира се, всяка сряда на Фермерския фестивал пред Министерството на земеделието.

Продукти:
Различни видове хляб с квас, брашна, сандвичи, пици, торти, козунаци, кроасани и други сладкарски изделия

Сподели: