СТЕФИЕЛИ ЕООД

СТЕФИЕЛИ ЕООД
С. Ляски,  Благоевградско
Фейсбук-страница
Стефан Спасов
мейл: spasov.st@gmail.com
телефон: 0878/215266

Фирма СТЕФИЕЛИ е биопроизводител на планински Пирински / Алиботушки  (мурсалски) чай в Пирин планина в България.

Фирмата има близо десетгодишен опит в култивирането на Сидеритис скардика (мурсалски чай). Използват предимно елитен материал, който бе селектиран в България след десетилетия научно-изследователска работа.

Плантациите се намират непосредствено до естествения ареал на разпространение на вида в Пирин планина в Югоизточна България при надморска височина от около 1 200 м. Планинският чай на Стефиели ЕООД е 100 % природен продукт със сертификат за био.

Планинският чай се използва от векове на Балканите като противовъзпалително, антимикробиално и стимулиращо храносмилането средство. В  народната медицина се пие при дихателни болести, при общо отслабване на организма, за успокоение и отмора както и като афродизиак. Той подсилва имунната система, помага при бъбречни проблеми, стимулира енергийния метаболизъм и забавя стареенето.

Пиринският планински чай съдържа жизненоважни микроелементи като селен, цинк, мед и биологично активни, поддържащи здравето субстанции-  флавоноиди, терпеноиди, етерично масло и др.

Стефиели притежава:
– Сертификат за ботаническа принадлежност и качество от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН от 10.11.2015 г.
– Сертификат за биологично земеделско производство от “Балкан Биосерт” ООД.

 

Продукти:
Пирински чай

Сподели: