Да готвим без остатък

Дата25.9.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Да готвим без остатък

Каним ви на едно необичайно издание Фермерския фестивал на 25 септември! Хранителна лаборатория „Да готвим без остатък“!
Не сте били, нали?
Обещаваме да е вкусно, интересно и много  полезно.

В основната ни демонстрация в 12 часа наш специален гост ще е младият  шеф-готвач Йордан Касабов от Chef’s Club Sofia, с които си сътрудничим за това издание на Фестивала. Като събитие по проекта „Твоята храна“ шеф Касабов ще ни покаже интересни рецепти с фермерски храни от Фестивала, в които оползотворявате максимално хранителните продукти. Хем вкусно,  хем екологично, нали?

Пред очите ви шеф Йордан ще направи сладко от корите на диня. Ще опитате и калипетровска туршия от кора на диня.
Очакваме Ви! Рецептите на място.
Ще ви информираме допълнително за детайлите.

Очакваме Ви!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.