Билки и фермерски храни – 14.11.2018

Дата14.11.2018
От10:30 ч.
До18:30 ч.
Билки и фермерски храни - 14.11.2018

Билките и фермерските храни. Вкусна и полезна комбинация, която има дълги традиции.
Това е една голяма тема, която ще развием на няколко издания на Фермерския ни фестивал благодарение на Блага Генева, която добре познавате. Първото „билково“ издание на Фистивала е на 14 ноември. Основната демонстрация / дегустация е както винаги в 12 часа на голямата шатра в началото на пазара.

Ще изненадате как за всяка фермерска храна има билка. И то не една.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30  до 18,30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.