Фермерски фестивал в Часът на Земята – 2019

Дата30.3.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Фермерски фестивал в Часът на Земята - 2019

За втори път Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часът на Земята . Очакваме ви на 30 март в Градината пред Народния театър в София.

Имаме серия събития: демонстрации и работилници през целия ден:

  1. От 11 до 12 часа: Как да се направите красиви декоративни фигурки от пчелен мед Деяна Такиева от Мед Дар – Червенкови;
    2. От 12.30 до 13.30 часа: Домашните сладка на Денка Георгиева;
    3. От 14 до 15 часа: Да направим крекери с Роуей;
    4. От 15.30- 16.30 часа: Разпознаване на фермерско сирене.

Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове…

Фермерските шатри ще са отворени от 10 до 18 часа.

Темата и на тазгодишното издание на Часа на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се  вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 и природни паркове от цялата страна.

Убедени сме, че разнообразието и качеството на храната ни зависи от чистата и богата на видове природа, а от друга – състоянието на дадено природно място се влияе пряко от начина на отлеждане и производство на всеки един продукт!

Специалното издание на фестивала за Часа на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 17,30 часа (зимно време) пред Министерството на земеделието, храните и  горите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

 
За други събития следете
сайта ни и Фейсбук-страницата: bioferma.org