Фермерски фестивал в Университета по хранителни технологии – Пловдив

Дата23.10.2020
От10:00 ч.
До18:00 ч.
3m2!1sen!2sbg!4v1498697719789" width="600" height="450" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen>
Фермерски фестивал в Университета по хранителни технологии – Пловдив

Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ гостува за първи път на Университета по хранителни технологии в Пловдив!

Очакваме ви на 23 октомври от 10 до 18 часа в двора на Университета на щандовете на семейни ферми и малки производители, отрупани с есенната им продукция.

На това издание на Фестивала ще участват ферми и малки производители, които правят автентични храни от натурални продукти и по традиционни български рецепти:  сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Всички фермери и производители са регистрирани по министерската Наредба 26 за преработка във фермата и преки продажби или по Закона за храните. Мнозина от тях са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Има и много био производители.

Познати са от изложения и фестивали в страната, от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, както и от Седмичния  фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите всяка сряда и при Билла в Младост 1 А в София в събота.

Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

През 2019 бе отличен с награда „Европа“ на Столична община в категорията за проект, допринесъл за социализиране на градски пространства. Мнозина от фермерите на Фестивала са били подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.