Фермерска паста

Дата4.3.2020
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Фермерска паста

Опитвали ли сте фермерска паста!
Ще имате този шанс на  редовното издание на Фермерския ни фестивал „Произведено във фермата“ на 4 март.

Наш специален гост ще е Ели Илиева, производител на паста с различни вкусове, включително с био гъби шийтаке. Тя ви даде идеи как да си приготвите паста с различни комбинации от продукти, които са нашия Фестивал всяка сряда. Отсега да ви кажем: и фермерската паста е най-вкусна „ал денте” , което значи крехка, но твърда”.

Очакваме ви на специалната ни демонстрация, която традиционно започва в 12 часа.

Очакваме ви всяка сряда на Фермерския фестивал „Произведено във фермата“.Дори и в този зимен сезон щандовете ни са пълни с пресни и вкусни фермерски и занаятчийски храни!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.