Сувенири от дърво

Дата6.11.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Сувенири от дърво

На Фермерския фестивал на 6 ноември имаме интересно събитие – как са правят дървени сувенири. Интересно, нали!

На специалната ни демонстрация от 12 до 13 часа ще ни гостуват Дайра: познавате техните красиви сувенири и бижута с авторски дизайн на Владимир Петров. Вече над 15 години Ателие „ДАЙРА“ изработва ръчно зодиакална бижутерия и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни, комбинирани с мъниста, месинг и стъкло.

Очакваме Ви!
Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.