Студени чаени специалитети

Дата19.6.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Студени чаени специалитети

В това топло време си е точно време за студени чаени специалитети. Елате да се разхладите и освежите на Фермерския ни фестивал „Произведено във фермата“ на 19  юни!

Специален гост на събитието ни в 12 часа с демонстрация и дегустация е Българска Чаена Компания. Заповядайте! Ще опитате билкови чайове, овкусени са с мед и лимон и после са охладени.

Ако се питате какви, разкриваме малко от тайната:  Малина и липа; Цвят от бъз и лимон; Круша и смокиня (уникално ароматен и вкусен); Горски плодове; Ягода с черен чай; Зелен чай с лимон и джинджифил и още, и още… И разбира се, всичко поднесено с лъчезарната усмивка на Блага Генева!

Както винаги ще имаме разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът се организира от 2017 година от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.