Сладко от смокини

Дата11.3.2020
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Сладко от смокини

Сладко от смокини. Класика!
На смокините посвещаваме специално издание на Фермерския ни фестивал „Произведено във фермата“ на 11 март.

Сладкото от био смокините за това издание на фестивала са производство на Фиго Фрут ЕООД. Смокиновите им насаждения са създадени през 2013-2014 г. в района на едно от най – топлите и благодатни кътчета на България – Сандански, в с. Хотово. Района на Сандански е с най-продължителното слънцегреене за България, което благоприятства за отглеждането на качествена продукция и постигане на добри резултати. Ще опитате и чай от смокинови листа. Нямаме търпение. А вие?

Очакваме ви на специалната ни демонстрация, която традиционно започва в 12 часа.

Очакваме ви всяка сряда на Фермерския фестивал „Произведено във фермата“.Дори и в този зимен сезон щандовете ни са пълни с пресни и вкусни фермерски и занаятчийски храни!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.