Пъпешови страсти

Дата18.9.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Пъпешови страсти

Разтапящи вкуса био пъпеши са нашата тема на Фермерския фестивал на 18 септември!  Не пропускайте това ароматно издание на „Произведено във фермата“. Доволни ще останете.

В основната ни демонстрация в 12 часа наш специален гост ще е фирма ИНА – Веселина Ралчева, която произвежда биологично сертифицирани био пъпеши, малини. Помните уханното ни събитие с нейното розово и лавандулово масла и води.
Очакваме Ви!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.