ПРОИЗВЕДЕНО ВЪВ ФЕРМАТА на Фамилатлон

Дата12.5.2019
От10:00 ч.
До17:00 ч.
ПРОИЗВЕДЕНО ВЪВ ФЕРМАТА на Фамилатлон

Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ гостува на Фамилатлон –  2019 на 12 май в Южния парк.

Качествените храни семейни ферми, произведени в екологично чисти райони, ще са един от прекрасните акценти на единадесетото издание на Празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Ще имаме демонстрации и дегустации за малки и големи, вкусни изненади и кулинарни забавления, за които няма възрастови ограничения. И най-важното: щом опитате, не може да не си купите и за вкъщи. Очаквайте подробна програма!

За „Произведено във фермата“ е чест и удоволствие да бъде част от този празник и да допринесе за доброто настроение, забавленията и вкусните моменти наред другите над 50 спортни клуба, детски работилници и организации, с които заедно ще създаддем незабравима неделя!

Фермерският фестивал предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.