Прасковите – вкусът на лятото

Дата21.8.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Прасковите - вкусът на лятото

Очакваме ви на редовното издание на Фермерския фестивал на „Произведено във фермата“ на 21 август. Ще имаме богат летен асортимент от плодове и зеленчуци и още много вкуснотии.

Демонстрацията ни в 12 часа е на тема ПРАСКОВИ. Наш специален гост е производителят им Асен Йовев. Очакваме Ви! Знаете, вкусно ще е!

Това събитие на Фермерския фестивал се провежда по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Икономедиа и Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.