Открий своя чакра чай

Дата16.1.2019
От10:30 ч.
До17:30 ч.
Открий своя чакра чай

Фермерският ни фестивал на 16 януари ще бъде посветен на билкови чайове „ЧАКРА ФИТОЛЕК“ на Българска чаена компания.

На основната ни дегустация от 12 часа ще можете да научите повече за чакрите и билките, които им оказват благоприятно действие. И разбира се, ще имате възможност да опитате всички 7 билкови чая „Чакра Фитолек“, да им се насладите и да откриете своя чай!

Разработени по идея на компанията от д-р Мариян Иванов, холистичен терапевт и инструктор по терапевтична йога, чайовете съдържат билки, които благоприятстват съответните органи и системи, разположени в седемте чакри – енергийни центрове в нашето тяло. Корените в тях сладник и стевия (със сладък вкус) им предават на чайовете приятен вкус и ги превръщат освен в здравословна и във вкусна напитка за консумация по всяко време на деня.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,30 до 17,30 часа (зимно работно време) пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.