Опитайте вкуса на стари български рецепти с мляко

Дата18.4.2018
От10:30 ч.
До18:30 ч.
Опитайте вкуса на стари български рецепти с мляко

Това издание на традиционния фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще предложи демонстрации на рецепти с мляко: добре познатите ви саламурено сирене и кисело мляко, както и позабравени – като „бял мъж“. Ще има дегустации, както и  конкурс за познаване на фермерско сирене и мляко.

Фестивалът се провежда всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Демонстрациите ще бъдат от 12 и 17 часа.

Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

По традиция има автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, тиква, био вино, био оцет, био чай, пресни и сушени билки и подправки… Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата. Доказвайки устойчивост, Фестивалът продължава и през 2018 година.

Проектът „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018. Партньори по проекта са СНЦ „ За Земята” и Район „Красно село” на Столична община.