Лавандулови ухания

Дата28.8.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Лавандулови ухания

На лавандула и роза ще ухае нашият Фермерски фестивал на 28 август!  Не пропускайте това ароматно издание на „Произведено във фермата“.

В основната ни демонстрация в 12 часа наш специален гост ще е фирма ИНА – Веселина Ралчева, която произвежда биологично сертифицирани розово и лавандулово масло, както и розова и лавандулова вода. Тя донесе и био малини и био пъпеши, както и био зеленчуци.
Очакваме Ви!

Това събитие на Фермерския фестивал се провежда по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Икономедиа и Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.