Коледен фермерски фестивал

Дата19.12.2018
От10:30 ч.
До17:30 ч.
Коледен фермерски фестивал

Коледа е вече толкова близо! И ние ще ви помогнем за още по-незабравима Коледа със специалното ни КОЛЕДНО ИЗДАНИЕ на Фестивала.

Ще ви стоплим в това студено време с швейцарски раклет и българско греяно био вино по страсбургска рецепта. Най-добрият момент за това ще е мужду 11 и 14,30. Наш специален гост за раклета ще е Симеон Боршуков, когото ще отвлечем за ден от друг коледен пазар. А био виното е, разбира се, от Албена Симеонова.

А в традиционното време за демонстрации от 12 часа Пчелни продукти ДАР ще ви покажат как да си направите коледни играчки от пчелен восък. Елате, вижте се правят, купете за коледната елха у дома, за декорация на празничната трапеза или за подарък.Подаръци – да! Имаме страхотни подаръци, с които да зарадвате близки и приятели – мед, сладка, билки. От фермата и природата – с любов за вас! И страхотни ръчно рисувани картички.

Традиционно имаме сирена, кашкавали, печена тиква, орехи и лешници, няколко вида занаятчийски хляб с квас, домашни яйца, сладка, разядки, сушени плодове (за ошава на Бъдни вечер!), био гъби шийтаке (отгледани на дъбови трупи), чай, мед, сокове…. Всичко, което ви трябва за трапезата в идващите празнични дни.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.