Зелев ден: да сложим зелето

Дата20.11.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Зелев ден: да сложим зелето

Зелето ще е нашият герой на на Фермерския ни фестивал на 20 ноември.  Ще ви покажем как да си направите кисело зеле по наша, фермерска рецепта.

Специален гост на дегустацията ни от 12 до 13 часа е Петър  Петров от Бяла,  Русенско.  Познавате вкуса на неговите зеленчуци и плодове от летните издания на Фестивала.
Една от малките тайни на рецептата с кисело зеле, която ще правим е солта от Атанасовското езеро, благодарение на нашите приятели от Българска Фондация Биоразнообразие.
Идвайте навреме!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.