Зарезан е! Наздраве с био вино!

Дата13.2.2019
От10:30 ч.
До17:30 ч.
Зарезан е! Наздраве с био вино!

На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан! Затова на това издание на Фермерския ни фестивал ще си кажем наздраве с био вино.

Ще направим специална презентация на био вината на Албена Симеонова: червени,  бели, розе…! Ще имаме и плодови напитки.  Греяно вино също, сега е сезонът му. Очакваме в 12 часа да си кажем Наздраве!

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,30 до 17,30 часа (зимно работно време) пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.