Био зеленчукова супа с шийтаке

Дата13.11.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Био зеленчукова супа с шийтаке

На Фермерския фестивал на 13 ноември ще ви срещнем с една императрица – гъбата шийтаке.

На специалната ни дегустация от 12 до 13 часа ще ни гостува BIOWAY, които добре познавате от нашия Фестивал. Те ще ни наготвят био супа страхотна супа с  техните био гъби шийтаке и  биозеленчуци от ферма „Софина“- моркови, картофи и коприва. Нали знаете, че био шийтакето на БиоУей са истинските: отглеждат го по оригиналната японска технология – на дъбови трупи.
Шийтаке притежават уникалния умами вкус?
Елате и ще видите! По-точно, ще вкусите!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.