Денят на живия шоколад

Дата6.3.2019
От10:30 ч.
До18:30 ч.
Денят на живия шоколад

Каним ви на уникално издание на Фермерския ни фестивал: Ден на живия шоколад! Ще е впечатляващо  и дълго ще помните вкуса му.

Елате на основната ни дегустация от 12 часа и опитайте живия шоколад на Christov.bio! Christov RAW Chocolate е семейна работилница за жив шоколад. Жив е, защото е направен от 100% сурови, чисти, био и диви продукти. Ще опитате шоколад в оригиналната форма, под която този божествен продукт е добре да се яде – суров, смлян, с вкусни и полезни добавени продукти! Какво конкретно ще има  – предстои да научите.

Живият шоколад има много силен вкус на смляно сурово какао и мед, който подслажда и прави шоколада още по-вкусен и полезен. Освен това в суровия шоколад производителите не слагат никаква синтетична химия, което го прави просто едно съкровище.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,30 до 17,30 часа (зимно работно време) пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.