Демонстрация на здравословни крекери

Дата22.5.2019
От10:00 ч.
До17:00 ч.
Демонстрация на здравословни крекери

На Фермерския ни фестивал на 22 май ще ви покажем как се правят здравословни крекери – вкусни и полезни. Веган, без глутен, без консерванти и изкуствени подсладители.

Специален гост на демонстрацията от 12 до 13 часа ще е Роуей, производител на здравословни храни, които са редовно на Фестивала „Произведено във фермата“. И те, както и ние вярваме, че „храната е един от основните източници на здраве и щастие в света, в който живеем“. Роуейци ще покажат как правят суровите си крекери с лимец, сусам, ким, банан или цвекло. Идвайте! Вземете и децатаJ

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.