Да се разхладим с плодов сок

Дата15.5.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Да се разхладим с плодов сок

На редовното издание на Фермерския ни фестивал на 15 май ще ви разхладим с плодов сок.

На специалната ни дегустация в 12 часа ще представим плодовите сокове на ферма „Поляна“. Фермата е в Югоизточна България, в едно от най-запазените места в страната. Има сертификат за био производство. Девизът й е „С любов от Земята“, в което ще се уверите сами на събитието ни.  И да не пропуснем: „Поляна“ имат и страхотни сладка, био ядки и други вкуснотии.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.