Вино и любов на Фермерски фестивал

Дата14.2.2018
От10:30 ч.
До18:30 ч.
Вино и любов на Фермерски фестивал

На виното е посветен Фермерският фестивал пред Министерството на земеделието на 14 февруари. Нали е Трифон Зарезан! Ден на виното и любовта. С името си „От нашата ферма – с любов за вас!“ фестивалът се вписва чудесно в двойния празник.

В демонстрационната шатра на Фестивала ще можете да опитате биологичното вино на Албена Симеонова: червено, бяло и розе.

Очакваме ви на 14 февруари, сряда. Както винаги от 10,30 до 18,30 часа. Мястото: пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55).

Ще има разнообразни автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, тиква, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки… Много от продуктите са биологични.

 За новини за това издание на Фестивала следете фейсбук-събитието.

 Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

 Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас!“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата. Доказвайки устойчивост, Фестивалът продължава и сред края на проекта.

 Скоро предстои да започне продължението на проекта с финансовата подкрепа на Програма Европа 2018.