Веган крекери и био мед

Дата30.1.2019
От10:30 ч.
До17:30 ч.
Веган крекери и био мед

На здравословните крекери и био меда е посветено изданието на Фермерския ни фестивал на 30 януари, за което ще си партнираме с RaWay – храна и за удоволствие и здраве и биопчелин „Начеви“.

На основната ни дегустация от 12 часа ще можете да опитате сладките крекери на РоУей с банани и био меда на семейство Начеви с различен вкус: акация, билки, манов….  Почерпете сетивата си с нещо ново и здравословно. Купете и за вкъщи – за десерт, за парти, за рожден ден. Или просто да подсладите душата си в това студено време.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,30 до 17,30 часа (зимно работно време) пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.