Био шийтаке завинаги

Дата24.4.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Био шийтаке завинаги

В края на април ще ви представим ароматните гъби шийтаке и техния неповторим вкус, който прави всяко ястие неустоимо.

Специално гостуване на Био Уей, които са всяка сряда на нашия Фестивал с био гъби шийтаке, отглеждани на дъбови трупи по оригинална японска технология. Този път те ще ни представят свои био шийтаке в комбинации, които и вие можете лесно да направите у дома си – в омлет с яйца от щастливи кокошки или със сурови крекери с хумус и шийтаке. И  яйцата, и крекерите са от нашия Фестивал, разбира се!

Очакваме ви на основната ни дегустация от 12 часа!

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира в сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.