Био картофи с гхи

Дата16.10.2019
От10:00 ч.
До18:00 ч.
Био картофи с гхи

На Фермерския фестивал на 16 октомври имаме специално предложение за вас: пържени био картофи с телешко гхи! Не сте опитвали, нали? Уникални са!

На специалната ни дегустация от 12 до 13 часа ще ви представим продукцията на Веселина Ралчева  и  на„Дивата ферма“  от Източните Родопи. От Веселина са био картофите, а от Бети от „Дивата ферма“ –  телешко гхи/лой.

Очакваме Ви!
Ще е вкусно!

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.