Ферма „Чемерник“

Ферма „Чемерник
Над село Бов, Община Своге, Врачанско
Интернет страница: www.chemernik.com
Мобилен телефон: 0886 366 624
Мейл: chemernik@abv.bg

Ферма „Чемерник“ е разположена в един от най-живописните райони на Стара Планина, високо над Искърското дефиле, над село Бов. Районът е съхранил своята самобитност и екологична чистота, което създава условия за развитието на планински туризъм и животновъдство.

Фермата произвежда краве и овче сирене, прясно и кисело мляко, извара.  “Чемерник” единствената ферма в България, която произвежда синьо сирене. Регистриран животновъден обект № 2271-0013 с удостоверение № 122 от 21 май 2013 година. Фермата е регистрирана по Наредба 26 на Министерството на земеделието и храните за директни продажби, а говедовъдната й част е категоризирана в първа група млекодобивно стопанство по Наредба № 4 на Министерството.

Във ферма „Чемерник“ може да отседнете в родовата, битовата или фамилната къща за гости и да имате незабравими дни сред природата и да се насладите на вкусни млечни продукти, правени на място.

„Чемерник“ предлагам много занимания на открито: разходка с кон, уроци по езда на манеж, зелено училище, походи до съседните върхове Издримец и Яворец, посещение на манастир „Седемте Престола“ и др. Атракция за гостите на „Чемерник“ е мини резерватът, в който могат да се видят елени, муфлони и диви прасета. Гордост за фермата са осемте елитни ездитни коня- Дунавска порода, с които фирмата членува в Асоциация „Дунавски Кон“.

 

Продукти:
Пастьоризирано прясно краве и овче мляко „Чемерник”, кисело краве и овче мляко „Чемерник”, бяло саламурено сирене от краве или овче мляко „Чемерник” и синьо сирене „Чемерник” от краве или овче мляко. Извара.

Продуктите на „Чемерник“ се продават директно от фермата, на пазарите в гр. Своге, с. Бов, Област Софийска, както и Седмичния фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ пред Министерството на земеделието в София всяка сряда.

Сподели: