Ферма „Юлия Стоянова“

Ферма „Юлия Стоянова“

С. Гинци, Община Годеч, Северозападна България
Юлия Стоянова
Телефон: 0895 696308

Юлия е от Видин, прекарала е детството си в Пазарджик, където всяко лято е помагала на семейството в производството на зеленчуци. Със съпруга си Стефан живее в с. Гинци – селото, в което всички минаващи през Петроханския проход се спират, за да купят качествено овче кисело мляко, което прави.

През 2011 г. Юлия и Стефан купуват първите си животни – крави и овце, които собствениците на близката ферма в Дъбова махала продават.

Днес имат 126 овце и 10 кози, които пасат свободно в зоната от Натура 2000 „Западна Стара планина и Предбалкан”.  Оттам идва и неповторимият вкус на млякото и сиренето, които Юлия прави.

От 2016 година фермата е регистрирана по Наредба 26 за преработка във фермата и директни продажби, за което са получили подкрепа и консултации по линия българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“.

 

Продукти:
Овче сирене и овче кисело мляко.
Можете да купите сирене и мляко от Юлия в магазинчето към фермата на семейството в с. Гинци, на фермерските пазари и изложения в София, както и на Седмичния фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Сподели: