ЗП Олег Плосков

ЗП Олег Плосков

Представител:  Олег Плосков
Адрес: с. Милковица, общ. Гулянци, Плевенско

Тел. 0 885022582
Имейл: olegploskov@gmail.com
Фейсбук страница: Мандра „ЗП Олег Плосков“ с. Милковица

Фермата на семейство Плоскови от с. Милковица, Плевенско е с почти 20-годишна история. Олег и съпругата му Генка започнали първо с пет крави.  А днес фермерството е основната им дейност, стадото им вече е над 100 крави.

С трудолюбие и амбиция семейството затворили са цикъла на производство със собствена преработка на полученото мляко, реализират продукцията си успешно. Семейната им мандра дневно преработва 500 литра краве мляко а в качествено сирене, кашкавал, кисело мляко и масло.

Когато започнали, при тях дошли „предприемачи“ с предложения за сухо мляко и палмово масло, които да влагаме в продуктите си, спомня си Олег Плосков. „Много бяха загрижени къде ще ни излезе сметката, ако правим сиренето и кашкавала си само с истинско краве мляко.“ Честността и сметката излезли обаче, защото продукцията на мандрата е търсена и се реализира без остатък.

 

Продукти

Краве сирене зряло, сирене прясно, масло, кашкавал, кисело мляко.

Продуктите на Олег Плосков можете да намерите на Фермерския фестивал „Произведено във фермата“. Продават и в два магазина – в с. Милковица и гр. Плевен. Работят и с предварителни поръчки.

 

Сподели: