Ферма за заешко месо „Тюлбето“

Ферма за заешко месо „Тюлбето

Казанлък, Област Стара Загора
Димка  Христева
Телефон: 0898 429342
Мейл: hristev.1974@abv.bg

 

„Тюлбето“ е малка семейна ферма. Николай и Димка Христеви оттглеждат 50 зайки – майки и произвеждат годишно 900 заека за пазара. Средно тегло на зайците – 2 кг.

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене.
По съдържание на белтъчини – 22 %, заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо. Заешкото месо превъзхожда останалите видове месо и по съотношение на пълноценните и непълноценните белтъчини. Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. С изключение на кравето мляко заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход, затова се и препоръчва за консумиране от хора страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот.


Можете да си купите пресен заек от щанда на Христеви на Седмичния фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ всяка сряда пред Министерството на замеделието, храните и горите.

Сподели: