Пчелар Теодор Пушкаров

Пчелар Теодор Пушкаров

С. Меляне, Община Георги Дамяново, Монтанско
Ул. „Първа“ 31
Мейл: pushkarov89@abv.bg
Телефон: 0887098645

Теодор Пушкаров е потомствен пчелар, наследил занаята от своя дядо. Живее в Монтана, а пчелинът му се намира в малкото планинско селце Меляне, в зона от мрежата Натура 2000 „Западен Балкан“.Гледа на пчелите не просто като на бизнес или начин на препитание, за него те са истинското му призвание.

Теодор се занимава с пчеларство от 2002 година. Шест години по-късно отглеждането на пчели за него се превръща от хоби в професия, след като успешно завършва академичното си образование в Аграрния университет в Пловдив.

Теодор е първия пчелар от Област Монтана, който е регистриран по по Наредба 26 за директни продажбина Министерството на земеделието, храните и горите. С финансовата помощ на проекта „За Балкана и хората” Теодор изгражда модерно помещение за преработка на добития мед. Затворил е изцяло цикъла на производство благодарение на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Продукти:
Акациев и билков мед.

Можете да си купите меда на Теодор на Седмичния фермерски фестивал „От нашата ферма – с любовза вас!“ всяка сряда през Министерството на земеделието, храните и горите.

Сподели: