Органик БГ ЕООД

Органик БГ ЕООД
С. Долно Белотинци, Монтанско
Интернет страница: http://lidiq.com/

Лидия Заркова
Телефон: 0878 829004
Мейл: office@lidiq.com

Органик БГ ЕООД е малка семейна фирма, която прави първия български натурален оцет. „Лидия“, натуралният ябълков оцет на Органик БГ е единственият, направен от прясно студено пресован ябълков сок.

Преди шест години семейството на Ивайло и Лидия започнало с производството на ябълков оцет, тъй като имали ябълкови дръвчета. Насочили се към оцета, защото по това време никой в България не предлагал мътен или познат още като жив оцет. Във времето, когато по-голямата част от производството на оцет се прави от синтетична оцетна киселина, Органик БГ ЕООД залагат на натурални и био оцети. Производството им е сред тези само 10% от производството на оцет в света, направени чрез  биологичния метод и след още по-малкото оцети, направени чрез традиционен бавен процес. Естественият  процес на ферментация е много дълъг и  много по-трудоемък от съвременните  методи, но резултатът е плътен и богат на хранителни вещества оцет.   Вкусът  и ароматът, които характеризират бавно направения оцет, не могат да бъдат намерени в масовите оцети.

Живият оцет е мътен, истински, непастьоризиран и запазил всички здравословни качества на ябълката, обяснява Лидия Заркова. Но най-важното: такъв оцет няма трайност: колкото повече стои, толкова по-добър става за консумиране.

Семейството решило да експериментира и вече правят био оцети не само от ябълки, но от малини, арония, бъз и други плодове.

Органик БГ ЕООД произвеждат също мед и пчелни продукти.

 

Продукти:
Оцети: био ябълков оцет, натурален ябълков оцет, био оцети от годжи бери, арония, бъз, шипка, малини.
Мед: билков мед, пчелен прашец и клеева тинктура.

Сподели: