BIOWAY

BIOWAY

Карлово
Кунка Петкова
Телефон: 0887 49 55 89
Мейл: office@bioway.bg
www.bioway.bg

Bio way произвеждат био гъби шийтаке. Методът, по който го правят, е съобразен изцяло с оригиналната японска технология: отглеждат ги върху дъбови трупи.

Шийтаке се отглеждат и по друг начин: върху торби субстрат, наричани още „синтетични пънчета“. Но гъбите, отглеждани от BioWay върху дъбови трупи, са биопродукт, тъй като растат в естествената си хранителна среда. Качествата на шийтаке, отглеждани до двата метода, са различни. Отгледани върху дъб, гъбите шийтаке не могат да бъдат сбъркани – те са месести и с плътна консистенция.  Съдържанието на ценни вещества в тях е в пъти повече от тези в гъбите от „синтетични пънчета“.

Качествата на шийтаке на Bio way са гарантирани от безкомпромисно изпълнение на двете най-важни условия: качествени изходни суровини и точно спазване на технологичния процес.

Изборът на подходяща дървесина е първата стъпка и основната предпоставка за успешното култивиране на гъбите шийтаке. Втората и може би най-важната обаче, е снабдяването с качествен мицел. Отворите в пъновете се правят по определена схема с уред, специализиран за целта. С него се извършва заразяването с мицел, след което отворите се покриват с тапи, за да се запази влажността и да се предотврати появата на странична микрофлора.

„БИО УЕЙ” ООД са собственици на франчайз-системата и запазената търговска марка „Ферми БИО УЕЙ”, под която работят десет био ферми за производство на дървесни гъби шийтаке.

Притежават сертификат за съответствие с Регламенти (ЕС) 834/07 и (ЕС) 889/08 с №48742 (био сертификат), издаден ни от CERES (BG-BIO-04).

През 2018 година „БИО УЕЙ” ООД бяха отличени в конкурса на „Големите малки“ на вестник „24 часа“ за стартиращи и иновативни фирми.

 

Продукти:
Гъби шийтаке: пресни и сушени, бланширани, както два вида мариновани.

Гъбите на Bio way можете да купите онлайн от сайта им, както и на Седмичния фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Сподели: